Kostuums

Een belangrijk onderdeel van de Toneelroute zijn de kostuums. Gedurende vier maanden wordt er door ca. 15 mensen gewerkt aan het maken en vermaken van kleding.  

Kleding voor de Toneelroute

Onze kledingkast

Na een aantal jaren Toneelroute is er inmiddels een indrukwekkende voorraad toneelkleding opgebouwd. Maar specifieke toneelstukken vragen vaak weer specifieke kleding. Denk bijvoorbeeld aan de zwarte mantels en hoeden voor de begrafenisstoet van Brederode in 2016.

Kleding voor de Toneelroute

Thema

Zodra het thema bekend is start de voorbereiding voor de kostuums. Er wordt gekeken welke kleding al beschikbaar is, welke kleding kan worden ingehuurd en welke kleding speciaal moet worden gemaakt. Ieder kledingstuk moet worden doorgepast en indien nodig aangepast. Het hele proces van kleding maken voor 30 acts neemt ca. 4 maanden in beslag.

"Mooie kleding maken is mijn passie. Daarom doe ik het al jaren met veel liefde en plezier voor de Toneelroute. Er gaat veel tijd en werk in zitten, maar iedere keer als het samen met het team coupeuses en naaisters weer is gelukt om iedereen op tijd in een mooi kostuum te laten optreden geeft mij dat een goed gevoel"

Marels Wols van de Wel
Bestuur Toneelroute - Kleding