Toneelroute Vianen 2018
Kick-off bijeenkomst 
op vrijdag 16 februari 2018 

 

Op vrijdagavond 16 februari vond de Kick-off bijeenkomst plaats van de Toneelroute Vianen.  Na het grote succes van het Brederode jaar in 2016 gaat het Waterjaar in 2018 nog spectaculairder worden. De rode draad van de Toneelroute 2018 wordt:

‘De Storm’ van William Shakespeare.

 

De Toneelroute wordt dit jaar geopend in de Grote kerk. Een indrukwekkende opening met het toneelstuk ‘De Storm’, in een bewerking van Ans Metselaar en in samenwerking met het Kamerkoor Vianen. Met als slotapotheose een muzikale ode aan Vianen, gezongen door diverse koren.


‘De Storm’ van Shakespeare gaat over een Italiaans eiland waar tijdens een storm schipbreukelingen aanspoelen. Tijdens de Toneelroute 2018 verandert de Voorstraat in dit kleine eiland en kunnen de bezoekers in een aantal tuinen de scènes uit ‘De Storm’ aanschouwen.
 
In totaal zullen er 25 toneel- en/of muziekstukken te zien zijn. Samen met de deelnemende horeca wordt de Voorstraat omgetoverd tot één groot schouwtoneel.  De toneelstukken zullen zowel binnen als buiten uitgevoerd worden. Diverse historische panden op de Voorstraat hebben zich ook dit jaar weer opengesteld voor de Toneelroute.

 

Wij zoeken nog vrijwilligers!


Voor dit jaar zijn er 90 tot 100 acteurs nodig. Mensen die willen deelnemen kunnen zich nog steeds aanmelden. Voor de openingsscene is men vooral nog op zoek naar mannelijke acteurs. En voor de scène ‘De Schoolmeester vertelt’ kunnen kinderen van alle leeftijden zich aanmelden. Ook wordt er nog gezocht naar regisseurs. Dit hoeven geen professionals te zijn. Je wordt geholpen en getraind. Ook zoeken we nog suppoosten, cateraars, decorbouwers, op- en afbouwers, EHBO-'ers en verkeerd begeleiders.

 

Oefenavonden


Er worden 2 avonden georganiseerd waarop de regisseurs samen met de acteurs gaan oefenen aan korte scènes. Alle acteurs krijgen vooraf een toneeltekst toegestuurd, zodat ze deze kunnen instuderen. Op de avond zelf gaan de regisseurs vanuit hun eigen visie op de tekst samen met de acteurs de scène vormgeven. Door deze avonden kunnen de acteurs hun spel verbeteren en krijgen de regisseurs een indruk van de kwaliteiten van de spelers. Eind maart worden alle acteurs ingedeeld in de Toneelroutescènes en krijgen ze hun eigen regisseur toegewezen.
De goed bezochte avond werd gehouden in het Stedelijk museum op de Voorstraat. De voorzitter heette iedereen welkom en het vernieuwde bestuur werd voorgesteld en het orkest Tamarix gaf vast een voorproefje met twee korte optredens.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je deze mailen naar:
info@toneelroute.nl 

Wij gaan er alles aan doen op van de Toneelroute 2018 weer een fantastische dag te maken. Maar hiervoor hebben we jullie hulp nodig. Wij hopen dank ook op veel enthousiaste inschrijvingen.

 

Bestuur Toneelroute Vianen

gallery/180216-jjvr-1564
gallery/180216-jjvr-1539
gallery/e-mail pay-off 2018-2